Darbuotojų saugos ir sveikatos politika

Darbuotojų saugos ir sveikatos politika

1.       TIKSLAS:
Nustatyti Home Group darbuotojų saugos ir sveikatos užtikrinimo politiką.

2.       TAIKYMO SRITIS:
Ši politika taikoma visiems Fleming baldai, Home group ir Home group Lithuania darbuotojams.

3.       TERMINAI IR APIBRĖŽIMAI:
3.1. Apibrėžimai
AAP – asmeninės apsaugos priemonės
Įmonių grupė – Home group holdings

3.2 Atsakomybė:
Pagal galiojančius teisės aktus.

4.       PROCESO APRAŠYMAS:
4.0. Sveikatos ir saugos klasifikacija, ataskaitų teikimas ir tikrinimai
Mes užtikriname, kad būtų laikomasi galiojančių įstatymų ir kitų teisės aktų, susijusių su sveikatos ir saugos klausimais, įskaitant klasifikaciją, darbo vietos rizikos analizę, ataskaitas ir institucijų atliekamus patikrinimus.
4.1 Nelaimingi atsitikimai ir incidentai
Mes užtikriname darbo incidentų ir nelaimingų atsitikimų apskaitą, analizuojame priežastis ir imamės veiksmų ir prevencinių priemonių. Jei to reikalauja įstatymai, apie nelaimingus atsitikimus pranešame valdžios institucijoms
Paaiškinimai:
Incidentas yra įvykis darbo vietoje, galėjęs sukelti nelaimingą atsitikimą.

4.2 Saugos ir sveikatos mokymai
Darbuotojai yra apmokomi saugos ir sveikatos klausimais prieš valdydami įrenginius bei transporto priemones ar atlikdami potencialiai pavojingus darbus. Kiekviena Home group holdings (toliau – įmonių grupės) įmonė saugo mokymo įrašus, įskaitant dalyvių vardus, mokymų datas ir mokymo turinio apžvalgą.
Paaiškinimai:
Jei darbo užduočiai atlikt reikalingi specialūs mokymai, kompetencijos ar licencijos mes užtikriname, kad jos būtų, taip kaip numatyta teisės aktuose.
Įvadinis mokymas apima svarbią informaciją apie kasdienio darbo sveikatos ir saugos aspektus. Kiekvienam darbuotojui pravedami mokymai prieš pradedant darbą.

4.3 Įrenginių sauga
Kiekvienoje Home group įmonių grupės įmonėje užtikrinama, kad visa įmonėje naudojama įranga ir įrenginiai yra eksploatuojama laikantis visų saugos reikalavimų, tam, kad būtų išvengta nelaimingų atsitikimų ar incidentų darbe.

4.4. Saugos instrukcijos
Jei yra pavojus darbuotojų saugai ir sveikatai, mes užtikrinsime, kad būtų parengtos įrenginių saugaus naudojimo instrukcijos ir / ar vietos, kur tokie įrenginiai yra eksploatuojami, pažymėtos įspėjamaisiais ženklais, visiems matomose vietose šalia įrenginių ir kitos įrangos bei prie įėjimo į patalpas, kur jie yra.
Paaiškinimai:
Rizika ir pavojai gali būti pavaizduoti vizualiai arba aprašyti rašytinėse instrukcijose ar procedūrose darbuotojams suprantama kalba.

4.5 Pavojus saugai
Kiekvienoje Home group įmonių grupės įmonėje užtikrinama, kad būtų išvengta kitų tiesioginio pobūdžio pavojų darbo vietoje.
Paaiškinimai:
• Kitų tiesioginio pobūdžio profesinių pavojų pavyzdžiai įskaitant, bet neapsiribojant:
Nesaugūs ar sulūžę laiptai.
Pavojingi elektros laidai ar neįžeminti elektros įrenginiai.
Skylės grindyse.
Nesaugus dujų ar pavojingų degių produktų laikymas.
Dujų vamzdžiai ant grindų be apsaugų aplink vožtuvą.
Atidaryti konteineriai ar kitos talpos su pavojingomis cheminėmis medžiagomis, kurios lengvai gali patekti į darbo aplinką.
Nesaugus prekių laikymas.

4.6. Asmens apsaugos priemonės
Kiekvienoje Home group įmonių grupės įmonėje užtikrinama, kad visiems darbuotojams ir lankytojams dirbant ar lankantis gamybinėse patalpose ar potencialiai pavojingose darbo vietose nemokamai išduodamos asmeninės apsaugos priemonės (toliau – AAP) ir specialius apsauginius darbo rūbus. Mes užtikriname kad AAP būtų išduodamos, naudojamos ir prižiūrimos.
Paaiškinimai:
AAP turi būti suprantama kaip galvos, akių, rankų, kojų, klausos, kūno ir kvėpavimo apsaugos priemonės. Vietos, kuriose privaloma dėvėti AAP, turi būti aiškiai pažymėtos (pvz., šalmo, ausų apsaugos, pirštinių, kaukės, akinių, batų ir kt. simbolis).

4.7. Pirmoji pagalba
Kiekvienoje Home group įmonių grupės įmonėje užtikrinama, kad bent vienas darbuotojas yra apmokytas, kaip suteikti pirmąją pagalbą darbo valandomis, apimant visas pamainas.

4.8 Temperatūra
Kiekvienoje Home group įmonių grupės įmonėje užtikrinama, kad darbo vietoje būtų išlaikomas toks temperatūros lygis, kaip tai numatyta galiojančiuose įstatymuose ir kituose teisės aktuose.
Paaiškinimai:
Atogrąžų ar subtropikų vietovėse lauko temperatūra yra priimtina kaip darbo vietos temperatūra, su sąlyga, kad yra įrengtas stogas, suteikiantis šešėlį ir taip apsaugo nuo tiesioginių saulės spindulių. Šilumos sumažinimui patalpose, naudojami ventiliatoriai.

4.9. Triukšmas
Kiekvienoje Home group įmonių grupės įmonėje užtikrinama, kad darbo vietoje būtų išlaikomas toks triukšmo lygis, kaip tai numatyta galiojančiuose įstatymuose ir kituose teisės aktuose.
Paaiškinimai:
Jei abejojama dėl triukšmo lygio darbo vietoje, atliekami bandymai, jam nustatyti.

4.10. Apšvietimas darbo vietoje
Kiekvienoje Home group įmonių grupės įmonėje užtikrinama, kad darbo vietoje būtų išlaikomas toks apšvietimo lygis, kaip tai numatyta galiojančiuose įstatymuose ir kituose teisės aktuose